$headTitle
A honlapra felkerült újdonságok:

Hírek

2022.05.09.

A Bródy Sándor Könyvtár munkatársai folyamatosan töltik fel a digitalizált helyismeret dokumentumokat a Summáját írom... helyismereti portálra. Megkezdődött a városi televízió VHS-n lévő híranyagának a feldolgozása is. A híradások az 1990-es évek közepétől tudósítanak a helyi történésekről. Az évfordulós témákkal foglalkozó adásokat megosztjuk a könyvtár Facebook oldalán is. 

Jó böngészést kívánunk!

2020.10.03.

A Bródy Sándor Könyvtár nyertes HevesTékaDigit pályázatának köszönhetően helyismereti témájú könyveket, folyóiratokat, plakátokat, képeslapokat, gyászjelentéseket, iskolai értesítőket, újságcikkeket és fotókat digitalizált. 

2020. október 9-én, pénteken 11 órától az Országos Könyvtári Napok keretében a pályázat eredményeit mutatjuk be.

A pályázat révén létrejött portál megtekintésekor lehetőség nyílik, hogy otthon is gyönyörködjön Eger régi képeslapjaiban, egy-egy egri épület építési fázisában. Ugyanakkor a fotelben is elolvashatják, hogy mi is történt 100 évvel egy gyöngyösi gimnázium falai között és „kézbe vehetik" az Egri Színházi Újságot.

Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia Pályázat

2019. augusztus

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2019. augusztusában írt ki pályázatot a könyvtári digitalizálás támogatására a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia keretében.

A Bródy Sándor Könyvtár HevesTékaDigit címmel nyújtotta be pályázatát, melynek pozitív elbírálása révén több, mint 25.000 oldal került digitalizálásra. A pályázatban résztvevő helyismereti dokumentumok adatai – a letölthető anyagaikkal együtt – bekerültek az Országos Széchényi Könyvtár adatbázisába és a summajatirom.hu weboldalon is elérhetővé váltak.

A pályázat során a Heves megyei városi könyvtárakkal is együttműködtünk. Ennek révén a Vachott Sándor Városi Könyvtár és a hatvani Ady Endre Könyvtár anyagai is bekerültek a kereshető dokumentumok közé.

A honlapon helyi témájú könyveket, folyóiratokat, plakátokat, képeslapokat, gyászjelentéseket, iskolai értesítőket, cikkeket, és fotókat találnak.